Steeg, Teun van de

Teun van de Steeg (1956) werd geboren in een gezin waar muziek een voorname plaats innam. Zijn eerste harmoniumlessen ontving hij van zijn grootvader. Op 10-jarige leeftijd begon Teun met orgelspelen op zondag in de Gereformeerde kerk te Denekamp (Ov). Na het overlijden van grootvader ging hij naar de muziekschool te Oldenzaal, alwaar hij piano- en orgelles kreeg van de directeur Theo Wolters. Twee optredens waren er voor de radio tijdens uitzendingen over muziekscholen in Nederland.

Vanaf zijn 16de volgde de studie hoofdvak orgel aan het conservatorium te Enschede en kreeg hij les van Willem Mesdag. Daarna volgde de studie voor ‘uitvoerend musicus’ bij Bert Matter aan het conservatorium te Arnhem. Na afronding van deze studie was Teun deelnemer aan de Noord Duitse Orgel Akademie o.l.v. organist en musicoloog Harold Vogel. Soloconcerten volgden in Nederland (ook radio), Spanje en Tsjechië (Olomouc).

Lange tijd was Teun van de Steeg organist van de Petrakerk te Veenendaal. Daarna volgden twee aanstellingen als kerkmusicus te Doorwerth en Doetinchem. In 1997 rondde hij de studie filosofie af aan de universiteit van Utrecht, waarbij het doctoraal volledig werd besteed aan de muziekfilosofie.
Hij schreef twee boeken geschreven: Schaduwen van God (2012) en Uitgerekend muziek (2012).


UITGAVE

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.