Oosterbroek, Jan C.

Jan Oosterbroek is geboren in 1972 in Baarn. Als kind werd hij gegrepen door het orgel dat tijdens de zondagse diensten o.a. werd bespeeld door zijn vader. Met name tijdens de kerstvieringen als de gordijntjes opengingen en je de organist zag spelen, kreeg hij heel sterk het gevoel: “Dat wil ik later ook!”

Zo gebeurde het dat Jan, na 2 jaar AMV en blokfluitles te hebben gehad, op zijn 8e jaar orgelles kreeg van Gijsbert Brinks, destijds organist in Baarn en beiaardier van de Cuneratoren in Rhenen.
Na het overlijden van Brinks heeft Jan zijn studie voorgezet bij John Propitius en sinds 1997 studeert hij literatuur en improvisatie bij Evert van de Veen in Voorthuizen. Bij Evert is hij tevens registrant tijdens concerten, uitvoeringen, cd- en dvd-opnamen. Zo hebben ze in 2006 een concerttour gemaakt door Australië (Perth, Fremantle en Albany).

De muzikale voorkeur van Jan loopt van barok (Bach en Handel) tot de Franse romantiek (Vierne, Guillmant en Widor) en van Mendelssohn en Schumann tot de wat modernere muziek (Andriessen en Dupré).
Zijn eerste kerkdienst begeleidde hij op 15-jarige leeftijd in juli 1988. Op dit moment is hij vaste organist in Eemnes (sinds 1988). Van 2008 tot 2015 was hij eveneens organist in Voorthuizen.
Samen met Martin Soetendaal vormt hij het duo Con Brio, waarbij ze zowel solo als vierhandig concerteren op orgel en vleugel.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.