Oeveren, Johan van

Johan van Oeveren (1949) studeerde aanvankelijk orgel en piano aan het Conservatorium in Utrecht. Later verlegde hij zijn studie en deed naast orgel bij Nico van den Hoven ook directie voor koor bij Louis Coenen. Daarna studeerde hij schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Ger Storms. Tevens studeerde hij bij Frans Schouten zang en docent koorscholing. Naast verschillende koren is hij ook werkzaam als cantor organist. Als schoolmusicus is hij werkzaam, op het Oranje Nassau College in Zoetermeer.

Diverse uitvoeringen in authentieke bezettingen heeft hij op zijn naam staan. Zo voerde hij integraal ‘Messiah’ uit in barokstemming. Ook de Johannes Passion werd  verschillende keren door hem gedaan evenals Mozarts Requiem en Die Schöpfung van Haydn.

De laatste tijd houd hij zich bezig met componeren van muziek in verschillende bezettingen. Zowel instrumentaal als op vocaal gebied heeft hij verschillende composities op zijn naam staan. Voor het Alphens Mannenkoor schreef hij o.a. de Mis in G. Dit werk is inmiddels verschillende keren uitgevoerd. Ook voor orgel en voor gemengd koor zijn er composities van zijn hand verschenen, waaronder een Magnificat voor koor a capella. Dit werk beleefde een première tijdens een Evensong in april 2009.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.