Knevel, Andre

De organist André Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André Knevel gaf zijn eerste officiale orgelconcert toen hij 19 jaar oud was.Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente in Hilversum.Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache ,Cathedraal Sacre-Coeur,en de Cathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines Ontario, zijn onderkomen heeft. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgeldiploma B. Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa, alsmede Zuid Afrika.

Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland, alsmede Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten. André Knevel speelde ook op uitnodiging in Romania, Polen en Czech Republic. Andre staat bekend voor zijn improvisatietalent en hij is voortreffelijk in het vertolken van “de Grote Meesters” Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden. Voorts is André Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten, o.a. met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal cd’s op zijn naam staan.Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.

In 2010 werd zijn 40-jarige concertorganistenjubileum herdacht.

Verdere informatie: http://www.andreknevel.com


UITGAVEN

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.