87 Reacties
 • Henk Dubbink
  Geplaatst op 08:16h, 07 januari Beantwoorden

  Cor, en Jansje, het was weer geweldig gezellig de open dag. De poffertjes smaakten goed volgens Stijn.
  Goed Bezig. 😉

 • Jaap
  Geplaatst op 11:28h, 13 december Beantwoorden

  Complimenten voor het nieuwe boekje van Bas Buitendijk. 9 variaties over psalm 25, 16 over psalm 89 en 10 over psalm 134. Daar kun je tenminste het kwartiertje voor de dienst mee vullen. Hoop dat er meer componisten die volgen met uitgebreide koraalpartita's!

 • Joke
  Geplaatst op 16:15h, 17 februari Beantwoorden

  Beste,

  Misschien is een nieuwe zoekfunctie leuk, namelijk zoeken op niveau. Ik vind het super hoe deze site is ingericht, met zichtpagina's en moeilijkheidsgraden! Doen niet veel websites jullie na!
  Het lijkt mij een goed verbeterpunt als deze nieuwe functie zou kunnen worden ingevoerd…

  Groet, Joke

  • admin
   Geplaatst op 14:52h, 14 mei Beantwoorden

   Joke,

   Je kunt met de huidige zoekfunctie al behoorlijk op moeilijkheidsgraad zoeken, door bijvoorbeeld in te vullen (wel precies overnemen):
   (1-10): 5 en dan te kiezen voor ‘exacte zin’.
   Je krijgt dan alle uitgaven met moeilijkheidsgraad 5 te zien. En zo kun je dat doen voor alle gewenste moeilijkheidsgraden.

 • Harmen
  Geplaatst op 10:32h, 10 februari Beantwoorden

  Goedendag,

  In de kerkdiensten gebruik ik vaak het koraalboek van Cor van Dijk. Thuis heb ik de 2e druk en in de kerk staat de 1e druk. Zou ik een lijstje kunnen krijgen welke psalmen 'helemaal hetzelfde' zijn gebleven? Dan is het niet nodig om mijn eigen koraalboek naar de kerk te nemen.

  Groet,
  Harmen

  • admin
   Geplaatst op 14:21h, 10 februari Beantwoorden

   Zo’n lijstje is er helaas niet. Naar schatting heeft 30-40% van alle psalmen een of meer wijzigingen ondergaan. Dat kan variëren van een enkele noot tot meer fundamentele wijzigingen. De verschillen zijn destijds niet gedocumenteerd. Mocht iemand wel zo’n lijstje hebben: we horen het graag!

1 9 10 11

Geef een reactie