Dubbink, Henk

By Cantique 7 jaar ago

Henk Dubbink (1963) kreeg zijn eerste orgellessen op 9-jarige leeftijd. De interesse voor kerkorgel ontstond later en hij besloot lessen te nemen aan de muziekschool te Almelo. Hier kreeg hij les van Gerrit Hoekstra. Bij Nico Verrips volgde hij de cursus kerkmuziek. Hij behaalde de Algemene Theoretische Vakken aan de Schumann Akademie te Zwolle. Hij volgde orgellessen bij Henk Linker en Ab Weegenaar.

Van zijn hand verschenen koor-, orgel- en pianowerken, onder andere bij Proza Musica muziekuitgeverij in Veenendaal en Cantique – muziekuitgeverij in Rijssen, alsmede bij muziekuitgeverij J.C. Willemsen in Huizen.

Hij begeleidde op 18-jarige leeftijd zijn eerste dienst. De eerste jaren als invallend organist, later in dienstverband bij diverse kerken. Zo was hij organist in de Nederlandse Hervormde Kerk in Beerzerveld en Den Ham en de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Nu is hij organist in de Oosterkerk te Bergentheim en de Schaapskooi, een wijkgemeente van de Protestatse Kerk Hellendoorn.
Naast zijn organistentaken speelt hij trompet bij de muziekvereniging “Beatrix” in Bergentheim.

In 2012 ontving hij ter gelegenheid van zijn 25 jarig organistenjubileum de Draaginsigne in Zilver van het hoofdbestuur van Kerkrentmeesterlijk Beheer van de PKN.

E-mail: info@dubbink.com

Website: http://home.hetnet.nl/~hdsystem/

 

 

Categories:
  Componisten, D